UK Україна переможе
(0)

Зателефонуйте нам

+38 (098) 644 00 33 +38 (098) 644 00 50

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Аби не платити двічі і не переробляти!

Будматеріали не можуть зберігатись вічність. Фарби, клеї, штукатурки, шпаклівки, грунтовки мають термін придатності та правила зберігання, про що кінцевий споживач рідко замислюється. Звісно, це не продукти харчування, вигляд і запах яких одразу виказує вам свою несвіжість Втім, навіть якщо ваше око не помічає візуальних змін у вмісті упаковки, протермінований матеріал може зашкодити належному результату ремонту. І якщо ви не готові ризикувати власним ремонтом чи будівництвом, тоді поради технолога ТМ БУДМІКС будуть для вас корисними.

На прикладі власних складів компанії, технолог ТМ БУДМІКС Ігор Козак демонструє порядок правильного зберігання будівельних матеріалів та сировини, з якої виготовляють продукцію. Весь матеріал посортований за видами, щільно обмотаний поліетиленом, поскладаний на дерев'яні піддони. За температурою та вологістю на складах компанії ведеться постійний контроль. Хоча продукція й не залежується, адже товар щодня розвозиться у сотні маленьких будмаркетів та гуртівень західної України, а виробництво щодня поповнює нові запаси. Втім, дотримання державних норм щодо зберігання продукції та сировини на БУДМІКС важливе правило.

фото

Всі виробники зобов'язані дотримуватись чинних стандартів, визначених для зберігання сировини, з якої виготовляється кінцева продукція.  Також норми стосуються умов зберігання готової продукції. Тому гуртові та роздрібні продавці, які потім реалізовують будматеріали, теж зобов'язані їх дотримуватись. Кожен вид продукції : фарби, фуги, клеї, шпаклювальні матеріали, штукатурки мають свій термін придатності. До прикладу: гарантійний термін зберігання для сухих будівельних сумішей, а саме вапняних матеріалів типу штук, цементно-вапняних сумішей складає 12 місяців. Для гіпсових сумішей – 8 місяців з дня виготовлення.За цей час товар повинен бути реалізованим і використаним. Дата виготовлення завжди є вказаною на упаковці, тому перш ніж купити сухі будівельні суміші, (чи якщо майстер закупив матеріал самостійно) кінцевий споживач має перевірити чи дата буде актуальною до завершення робіт, які він планує. Важливо також розуміти, що актуальний термін зберігання товару – це лише половина успіху кінцевого результату ремонту.

Друга половина – це умови, в яких виробник, а потім дилер зберігає цей товар, поки його не реалізує. Проведу таку паралель: ви купили свіжий хліб. Шматочок з'їли, а решту не вкрили. Під дією повітря за кілька годин хліб вкриється скоринкою, засохне. Хоча хліб був свіжим, ви порушили умови зберігання продукту. І у цьому немає вини пекарні, адже хліб був смачним, якісним і свіжим. Так само може трапитись, що хтось поскладав мішки з сухою сумішшю на сиру землю, а ще й залишив десь у дворі магазину, що категорично не можна робити, адже вологість, опади швидко проникають всередину мішка.

  Уся «сипучка» повинна зберігатись на піддонах, у провітрюваному приміщенні, без надмірної вологості і спеки. І ці умови також прописані на маркуванні упаковки. Через нехтування цих правил, суміш може збитись у комки, або навіть якщо, на перший погляд, ви не помітите візуальних змін, матеріал в роботі втратить свою активність, міцність, погано лягатиме чи згодом розшаровуватиметься. Зазвичай, отримавши таку неприємну несподіванку,  кінцевий споживач звинувачує майстра у некомпетентності, або нарікає на торгову марку, продукцію якої використав. Втім, справжньою причиною може бути саме порушення терміну придатності або умов зберігання товару на складах. В такому випадку – уважність рятує від непередбачуваних ситуацій.

Це ж стосується і фарб, інших рідин. Часом, люди купують матеріал наперед, приблизно прорахувавши, що використають його через кілька місяців. У такому разі важливо розуміти чи ви встигаєте використати все це до кінцевого терміну придатності. Інакше, купили фарбу взимку, ще й підмерзлу, а  відкрили вкінці літа  - а всередині рідина перетворилась на "камінь"/

Тож елементарна уважність при покупцісухих будівельних сумішей чи рідин, стане запорукою хорошого результату. Пам'ятайте, що термін придатності та умови зберігання будівельної продукції є такими ж важливими, як і кваліфікація майстра, якого ви так ретельно підбираєте для реалізації ваших ідей з ремонтом чи будівництвом.  Не нехтуйте цими правилами і нехай ніщо не заважить вашим планам.

Останні новини
Каталог продукціі
Завантажити повний каталог продукціі у PDF
завантажити